Gardenline - Plantăm armonie

Home - title»Noutăți»Te ajutăm cu pregătirea grădinii pentru primăvară?

Te ajutăm cu pregătirea grădinii pentru primăvară?

După iarna geroasă care tocmai s-a încheiat, a venit momentul să pregătim grădina pentru primăvara.

Primul pas pe care trebuie să îl facem în curățarea grădinii este pregătirea terenului. 

Te ajutăm cu pregătirea grădinii pentru primăvară?Te ajutăm cu pregătirea grădinii pentru primăvară?

Greblarea frunzelor uscate și efectuarea tratamentelor contra dăunătorilor și a bolilor dar și aplicarea îngrășământului sunt următorii pași petru a avea o grădină estetică. Fertilizanţii se aleg în funcție de plantatele decorative. Un sol fertil încurajează dezvoltarea și creșterea optimă a plantelor.

Există două tipuri de îngrășăminte profesionale pentru spaţii verzi: cel organice și cel anorganice sau chimice, acestea îmbunătățind solul prin compoziția lor bogată în nutrienţi. Fertilizaţii profesionali au o compoziție echilibrată, conceput pentru nevoile plantelor. Irigarea solului de asemenea este esențială pentru a ajuta la răspândirea elementelor nutritive în sol.

Te ajutăm cu pregătirea grădinii pentru primăvară? Te ajutăm cu pregătirea grădinii pentru primăvară?

După terminarea pregătirilor solului, e timpul să ne ocupăm de  arbori și arbuști. Aceștia trebuie curățați de crengile uscate, se îndepărtează ramurile care încarcă prea mult coroana și nu permit soarelui să ajungă la trunchi. Este mult mai ușor să le dăm forma dorită atunci când frunzele sunt căzute, plus că riscul de transmire a bolilor este scăzut și acesta crește o dată cu temperatura.

În ceea ce privește plantele floricole, acum se pot planta panseluțele, micșunelele, bulbii de dalii, tuberozele, gladiolele etc.

De asemenea, pentru a avea o recoltă bogată de fructe în toamna anului 2019, sunt importante lucrările de tăiere asupra pomilor fructiferi, care sunt optime spre realizate în această periopadă. 

Dacă aveți întrebări legate de grădină, doriți să vă consultați cu specialiștii nostri, sau visați la un peisaj pe care doriți să-l realizați în grădina dumneavoastră, contactați-ne la numerele de telefon 0364.140.255 sau la adresa de e-mail: office@gardenline.ro.

Secretele pentru pregătirea grădinii, echipa Gardenline le cunoaște foarte bine.

Împreună plantăm armonie! 

(Imaginile folosite în articol sunt cu titlu informativ, având ca sursă internetul)