Gardenline - Plantăm armonie

Home - title»Noutăți»Sisteme de irigare automatizate prin picurare sau prin aspersie?

Sisteme de irigare automatizate prin picurare sau prin aspersie?

Irigarea corespunzătoare a spațiilor verzi este importantă atâta timp cât ne dorim să menținem  durata de viață optimă a plantelor ornamentale și a gazonului. Soluțiile de udare a plantelor sunt o componentă indispensabilă în proiectarea și amenajarea spațiilor verzi, de aceea, sistemele de irigare trebuie proiectate și realizate personalizat pentru fiecare teren în parte.

Atunci când vorbim despre sistemele de irigare automatizate, ne referim îndeosebi la sistemele prin aspersie și la cele de picurare, care pot fi adaptate în funcție de specificul locului și necesitățile regimului himeric al plantelor. Există diverse tipuri de sisteme de irigații, cele mai utilizate fiind cele prin picurare și prin aspersie. Acestea se aleg în funcție de modul de dispunere a spațiului verde.

Specialiștii Gardenline proiectează și realizează diferite tipuri de sisteme automate de irigații pentru:

  • Grădini private,
  • Acoperișuri verzi;
  • Gradini verticale;
  • Spații comerciale, parcuri, terenuri de sport;
  • Terenuri industriale și agricole.

Sisteme de irigare automatizate prin picurare sau prin aspersie? Sisteme de irigare automatizate prin picurare sau prin aspersie? Sisteme de irigare automatizate prin picurare sau prin aspersie?

Printre beneficiile irigării profesionale se numără: udarea programată orar; cantitatea de apă în funcţie de condiţiile meteo; udarea uniformă; economie de apă cu aproximativ 30 % faţă consumul de apă obișnuit. Sistemul de irigare prin picurare vizează strict rădăcinile plantelor asigurându-le acestora necesarul de apă într-un ritm foarte lent. Acest sistem prin picurare are un consum redus de apă, împiedică dezvoltarea buruienilor și se elimină inundarea suprafeței solului. Irigarea prin picurare se poate face indiferent de condițiile meteo deoarece permite dozarea exactă a apei și creste timpurietatea plantelor. Acest sistem prin picurare este modalitatea cea mai eficientă pentru asigurarea apei pentru culturile legumicole și pentru cele floricole.

Spre deosebire de sistemul de irigație prin picurare, cel prin aspersie acționează asemeni precipitațiilor. Astfel, apa este distribuită uniform prin pompare, iar aspersoarele pot asigura o rază mare de acoperire uniformă a suprafețelor inierbate. Acest sistem se poate fi utilizat pentru culturi legumicole, spatii verzi peisagere si terenuri de sport.

Recomandarea nostră este ca de proiectarea și executarea sistemelor de irigat profesionale automatizate să se ocupe specialiștii, acesția deținând toate cunosțințele necesare de specialitate pentru a vă oferi montajul unui sistem potrivit.

Împreună plantăm armonie!