Gardenline - Plantăm armonie

Home - title»Noutăți»Ce așteaptă plantele de la noi? - lucrările lunii iunie în grădină

Ce așteaptă plantele de la noi? - lucrările lunii iunie în grădină

Vara și-a intrat în drepturi, nu ne mai rămâne decât să ne relaxăm după o zi de lucru în grădina din jurul casei. Grădina bine îngrijită își arată recunoștința prin verdeață abundentă, plante înflorite, insule de răcoare și oaze atât pentru păsări, fluturi și alte insecte de grădină, cât și pentru oameni. Pentru a savura din plin aceste beneficii trebuie să ne arătăm grija față de spațiul verde din jurul nostru.

 Ce așteaptă plantele de la noi? - Lucrările lunii iunie în grădină

Cel mai important lucru de realizat acum, în cazul în care ați fost luați pe nepregătite, este verificarea sistemului de irigat. Trebuie să vă asigurați că totul funcționează și că programele de udare sunt setate, pentru a balansa pierderile de umiditate create de creșterile de temperatură.

Începând din luna mai, udările trebuie să fie constante, pentru a vă putea bucura de plante sănătoase și de o grădină frumoasă.

Ce lucrări trebuie efectuate în luna iunie?

  • Plantarea florilor anuale și a arbuștilor decorativi;
  • Tăieri de întreținere, sau toaletare, pentru păstrarea formei la gardurile vii din Ligustrum, Buxus, Taxus, Carpinus,  la arbuștii de Berberis, Cotoneaster, Ilex, Prunus laurocerassus spp.
  • Tăieri de îndepărtare a florilor trecute și la trandafirii ce prezintă mai multe valuri de înflorire pe an. Această lucrare la trandafiri va stimula următoarea înflorire;
  • Îndepărtarea drajonilor la trandafir și la restul speciilor ce drajonează puternic;
  • Tăieri de creștere, modelare și fixare a arbuștilor tineri;
  • Îndepărtarea ramurilor verzi la specile de plante variegate (a căror frunze sunt în două culori);
  • Scurtarea ramurilor la plantele cățărătoare și fixarea acestora de suport.

Dacă aveți întrebări legate de grădină, doriți să vă consultați cu specialiștii nostri, sau visați la un peisaj pe care doriți să-l realizați în propria grădină, contactați-ne, apelați-ne la numerele de telefon 0372-749.475 sau 0731-808.300.
Nu uitați: Plantăm armonie.

Ce așteaptă plantele de la noi? - Lucrările lunii iunie în grădină